Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A hialuronsav, amire mindenkinek szüksége van

A hialuronsav, amire mindenkinek szüksége van

A hialuronsav a bőrben természetesen megtalálható hidratáló elem, tehát bőrazonos összetevő, ami verhetetlen, ha vízmegtartásról van szó. bőrazonos összetevők olyan anyagok, amikre minden bőrtípusnak szüksége van, mert képesek a bőrsejtek közötti kapcsolódást fenntartani, így hozzájárulva a bőr természetes védőrétegének erősítéséhez. 

A hialuronsav (másnéven hyaluronic acid vagy hyaluronan) a szervezet és a bőr egyik természetesen jelen lévő építőeleme. Utánozhatatlanul fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét, a saját súlyának akár az ezerszeresét képes vízben megkötni. 

Minden bőrtípusra (legyen az akár száraz vagy zsíros/olajos) igaz, hogy csakis a kellően hidratált bőr tud egészségesen működni. A vízhiányos azaz dehidratált bőr elveszíti puha és rugalmas felszínét, megjelennek rajta a finomvonalak és a szárazság okozta ráncok. Ezek a ráncok ugyan nem a bőr öregedéséből származóak (kollagénrostok elszakadozásából adódóak) ám ugyanúgy sok-sok évvel idősebbnek tűnhet akinek vízhiányos, fakó bőre van. A hialuron egyik legnagyobb erőssége, hogy feltölti a bőrt, puhává, rugalmassá és hidratálttá teszi.

Nem csak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a bőr természetes védőrétegét is hatékonyan erősíti és kiváló ellenfele a bőröregedést okozó szabadgyököknek ezáltal lassítva a bőr öregedését. Mindezek mellett támogatja a bőrregenerációt, erősíti a bőr természetes védőrétegét, kiváló gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságai is elismertek.

A hilauronsav szérumok általában könnyed, olajmentes szérumok, amiket a bőrápolási rutinban a szérumok sorában érdemes használni a hígabb szérumok után. Külön pozitívuma, hogy segíti a fölé kent hatóanyagok mélyebbre jutását a bőrben.