Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A koreai bőrápolás meghódítja a világot

A koreai bőrápolás meghódítja a világot

A koreai bőrápolás vagyis a K-beauty hosszabb múltra tekint vissza, mint gondolnád. Egészen az 1990-es évektől létezik mint jelenség de hazánkba csak az elmúlt néhány évben hódít. Dél-Korea jelentőségét és elismertségét a szépségiparban az is mutatja, hogy 2014-ben csak az USA-ba 130 millió dollár (37 milliárd forint) értékben exportáltak koreai szépségápolási termékeket, ez az érték 2015-re 59%-kal 207 millió dollárra (59 milliárd forint) növekedett. 2019-ben pedig a koreai szépségápolási piac a világ 10 legnagyobb  és legértékesebb szépségápolási piaca közé sorolható. Dél-Korea tehát mára a szépségipar egyik legjelentősebb szimbóluma, cikkünkből megtudhatod miért.

 

A nagy siker titkai

A Koreai termékek sikere egyrészt annak köszönhető, hogy a koreai fogyasztók annyira magas elvárásokat támasztanak a kozmetikumok összetétevői és hatása felé - magas fokú tájékozottságuknak köszönhetően - hogy a gyártóknak muszáj felvenniük ezzel a tempót és a létező legjobb minőséget és hatást kínálni vevőik számára. 

Dél-Koreában több ezer kozmetikai márka található, a nagy verseny következtében a termékek rendkívül innovatívak és valóban hatékonyan szüntetik meg a bőrproblémákat, emellett a piaci helyzetnek köszönhetően a termékek ára is kedvező. Óriási igény van a bőrápolási termékekre, ezért a cégek rengeteg pénzt fordítanak kutatásra és fejlesztésre. Rengeteg új bőrápolási megoldás, összetevők és gyártási technológia származik Dél-Koreából. 

A koreai kormány felismerte a K-beauty-ban rejlő üzleti és az ország imázsának kialakításában rejlő lehetőségeket, ezért elterjedéséhez, fejlődéséhez és népszerűsítéséhez tudatosan és nagyban hozzájárult.

 

K-beauty filozófia

A koreai bőrápolás legfontosabb tana nem az, hogy csak a koreai kozmetikumokkal érhetsz el gyönyörűen egészéges arcbőrt, hanem az, hogy légy tudatos a összetevők és hatásaik terén. Tudd, hogy mire van szüksége a bőrödnek és használd úgy a termékeket, hogy az önbizalmat adó kisugárzást adjon számodra azáltal, hogy jól érzed magad a BŐRÖDBEN - hiszen semmilyen új őrület nem lehet annyira fontos mint a mentális egészség. A koraiak filozófiája szerint, ahelyett, hogy rengeteg sminkkel megpróbálnánk eltakarni a bőrproblémáinkat (zsíros, száraz, pattanásos bőr vagy egyenetlen arctónus) inkább szüntessük meg őket. A hangsúlyt tehát mindig a probléma megoldására helyezik, valamint a rendszeres, tudatos bőrápolásra.

 

Különös bőrápolási összetevők

A koreai szépségápolásban alkalmazzák ugyan a leghatékonyabb nyugati összetevőket is, de ezeken kívül sok minden mást is. Ezek közül a legismertebbek; a csiganyál (snail mucin), méh méreg (bee venom) és a fermentált összetevők (fermented ingrendients), melyek méltán hódították meg a világot és használatukkal soha nem látott eredményeket érhetünk el a bőrápolásban.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #koreai bőrápolás