Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az antioxidánsok óriasi szerepe

Az antioxidánsok óriasi szerepe

Az antioxidánsok hatékonyan segítik a különböző betegségek okozóit, a  szabad gyökök (bőröregedést is okozó tényezők) elpusztítását. A test egésze szempontjából tehát rendkívül fontos, hogy antioxidánsokban gazdag étrendet alakítsunk ki. A bőröregedés jeleinek csökkentéséért  és megelőzéséért a leghatékonyabban úgy tehetünk, ha a bőrápolási rutinunkba építjük be a magas koncentrációjú antioxidáns összetevőket tartalmazó kozmetikumokat. 

Az UVA- és UVB-sugárzás, a levegőben keringő szennyeződések és például a dohányzás is mind-mind szabad gyököket hoz létre, amelyek elpusztítják az emberi DNS-t és a bőrsejteket, ezáltal látványosan korai bőröregedést okozva (ráncokat és bőrtónus elváltozásokat és természetesen egyéb egészségügyi problémákat is). 

A C-vitamin és más antioxidánsok eredményesen veszik fel a versenyt a szabad gyökökkel szemben, segítségükkel késleltetheted a bőröregedés jeleinek megjelenését, és hozzájárulsz ahhoz, hogy a korodhoz képest mindig kicsit fiatalosabb, frissebb lehessen a bőröd.

A bőrápolásban talán a legismertebb; C-vitamin vízben oldódó antioxidáns tulajdonságú szerves sav. A C-vitamin, azaz az aszkorbinsav, híresen hatékony folthalványító -  számos kutatás bizonyította már, hogy a C-vitamin az egyik leghatásosabb összetevő a pigment foltok halványítására, a napkárosodás okozta barna, és a pattanás utáni hegek okozta foltok és egyenetlen bőrtónus kezelésére. Képes megerősíteni a bőr védekező képességét a különféle környezeti behatásokkal szemben. Bizonyítottan elősegíti a bőr kollagéntermelését hosszútávon, tehát kiváló ránctalanító és nem utolsó sorban visszaadja a bőr természetes, egészségtől ragyogó fényét is.

Az E-vitamin extrém módon felturbózza a C-vitamin antioxidáns hatását (ezért rendkívül hatékonyak együtt alkalmazva) de mellette védi a sejtfalakat is, és emolliensként táplál is.

A harmadik méltán híres antioxidáns összetevő a zöld tea, ami csökkenti az UV-sugarak miatti bőrkárosodást, jelentős gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. 
 

Többféle antioxidáns létezik tehát (nehéz lenne mindet felsorakoztatni), és mivel szintén sokféle szabadgyök is, ezért  érdemes változatosan minél többfélét bevetni mind a bőrápolásban mind az étkezésben. Minden antioxidáns mást képes semlegesíteni, mind-mind másképp hat, és a testednek is változatos étrendre van szüksége ahhoz, hogy egészséges legyen - ugyanez a helyzet a bőröddel: többféle bőrbarát összetevő kell ahhoz, hogy a lehető legjobban működhessen.