BŐRÁPOLÁSI ABC - B

BŐRÁPOLÁSI ABC - B

BŐRÁPOLÁSI ABC - B

Új blogsorozatunk a Bőrápolási ABC lényege, hogy minden hónapban beszélni fogunk összetevőkről az ABC minden betűjével. Így apránként minden fontosabb hatóanyag ismérveit megtanulhatjuk.

Áprilisban a B betűvel folytatjuk!

BHA (Beta Hydroxy Acid)

A BHA egy olyan kémiai hámlasztó amely a leghatékonyabban képes eltávolítani a mitesszereket és összehúzni a tág pórusokat azáltal, hogy a  pórusok belső falán fejti ki hámlasztó hatását. A kozmetikai iparban leggyakrabban szalicilsav kerül a termékekbe, ami egy BHA fajta és rendkívül hatékonyan előzi meg és kezeli az aknét és pattanásokat. 

 

B3-vitamin (niacinamide)

Szabályozza a bőr olajtermelődését, miközben csökkenti a pattanások megjelenését. Minimalizálja és tisztítja a pórusokat és csökkenti a gyulladást. Általánosan javítja a bőr állapotát, minőségét és igazi nagyágyú a foltok eltüntetésében is.

 

Benzoyl Peroxide

Magyarországon vény nélkül nem kaphatóak benzoyl peroxide tartalmú termékek, ugyanis egy agresszívebb összetevőről van szó, ám bizonyos bőrbetegségek (súlyos akné) esetén gyakran csak ez az összetevő segít. Azáltal segít például az aknés gyulladt bőrön, hogy képes megölni azokat a baktériumokat amelyek a pattanáokat okozzák, ám sajnos nagyon szárítja és érzékenyití a bőrt a napsugárzásra, ezáltal könnyen okoz hiper-pigmentációt. Nagyon fontos a megfelelő hidratálás a használata mellett illetve természetesen a fényvédelem.

Termék hozzáadva összehasonlításhoz