MIÉRT HASZNÁLJ FÉNYVÉDŐT MINDEN NAP?

MIÉRT HASZNÁLJ FÉNYVÉDŐT MINDEN NAP?

MIÉRT HASZNÁLJ FÉNYVÉDŐT MINDEN NAP?

A fényvédők (így is hallhatsz róla: fényvédős hidratáló, nappali krém) használata még nem tekint túlságosan hosszú múltra az itthoni szépségápolásban.

Olyannyira, hogy sokan egyáltalán nem használnak fényvédőt, vagy arra gondolnak, hogy a fényvédők használata kifejezetten csak nyáron, erős napsütés esetén ajánlott. Pedig pont úgy, mint a levegővel vagy a városi szennyeződésekkel,  arcbőrünk napi szinten találkozik  a napsugarak földfelszínt elérő káros ultraibolya sugaraival , az UVA és UVB sugarakkal is.

Mik azok az UV sugarak? 

 • Az UVA sugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva károsítják a kötőszövetet, mely következtében a bőr veszít rugalmasságából, ily módon felgyorsítják a bőr öregedését, ráncokat, pigment foltokat okozva. Ezek a sugarak átjutnak az ablaküvegen.
 • Az UVB-sugarak: a bőr barnulásáért, leégéséért felelősek, hatásukra a bőrben D-vitamin termelődik. Ezek a sugarak nem jutnak át az ablaküvegen.

Bár a barnulásért felelős UVB sugarakból télen valóban jóval kevesebb van, mint a nyári, napsütéses időszakban, a bőr őregedéséért, ráncosodásáért felelős UVA sugarak évszaktól függetlenül jelen vannak és hatnak a bőrünkre.

 

Ha csak 1 dologgal tudatosabban szeretnél tenni a bőröd ápolása terén, legyen az, hogy elkezdesz fényvédő krémet használni! Nem csak azért, mert ez kulcsfontosságú lépés az anti-aging, vagyis a bőr öregedése elleni harcban, hanem azért is, hogy megvédd bőrödet a káros UV sugarak okozta komolyabb bőrproblémáktól is.

 

Mi a különbség a fizikai és a kémiai fényvédők között? 

A fényvédők a bennük található összetevők alapján fizikai és kémiai csoportba oszthatóak. Ez tulajdonképpen azt takarja, hogy reagálnak az egyes fényvédő összetevők az UV sugarakra.

A fizikai fényvédők mechanizmusa az, hogy védőréteget képeznek a bőrünkön, megvédve azt a káros ultraibolya sugaraktól, és azok egy részét vissza is verve, mint egy tükör.

A fizikai fényvédők előnyei :

 • Mind az UVA és az UVB sugarak ellen védik a bőrt

 • Bőrgyógyászok jobban ajánlják, mert nem szívódnak annyira mélyre a bőrünkben, mint a kémiai fényvédők, ezért kevésbé irritálják a bőrt. Érzékeny, vagy pl rosaceas bőrre jobban ajánlottak

 • Felkenés után azonnal hatékony fényvédelmet biztosítanak

A fizikai fényvédők hátrányai :

 • Nehezebb, zsírosabb textúrájúak

 • Víz vagy izzadság hatására könnyen lemosódnak

 • Fehér réteget képezhetnek a bőrön

 

PURITO Comfy Water Sun Block SPF50 PA++++ egy olyan fizikai  fényvédő, ami bőrbarát összetevőinek köszönhetően finom védőhálóként védi a bőrt.

Hatékonyan veri vissza az UVA és UVB sugárzást, megvédve így a bőrt a káros napfénytől - így rendkívül hatásos a bőröregedés jeleinek megelőzésére. 

Formulája 70% ban víz alapú, így a legtöbb fizikai fényvédővel szemben egyenletesen és könnyen oszlik el az arcbőrön, nem hagyva maga után zsíros, ragacsos fehér filmréteget és érzetet.

Használat

A reggeli bőrápolási rutin utolsó lépéseként, amikor már minden korábban használt termék szépen beivódott a bőrödbe, oszlass el egy 5 foritnosnyit ebből az ultrakönnyű fényvédőből az arcodon.

 

 

kémiai fényvédők olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek elnyelik az UV sugarakat, hővé alakítják, majd felszabadítják és szétszórják.

A kémiai fényvédők előnyei :

 • Legnagyobb előnyük egyértelműen tejszerű, könnyed állaguk, mely könnyedén felszívódik a bőrön

 • Nem hagynak fehér réteget a bőrön

A kémiai fényvédők hátrányai :

 • Napozás vagy napfényre menés előtt 20-30 perccel ajánlott a felvitelük, hogy felszívodjonak és megfelelő védelmet biztosítsanak.

 • Irritálhatják az érzékeny vagy száraz bőrt

 • Bőrpírt okozhatnak, mert működésük során az UV sugarakat hővé alakítják

 

PURITO Centella Green Level Safe Sun SPF50 PA++++ kémiai fényvédő természetes összetevőket tartalmaz, ami nemhogy nem terheli a bőrt ragacsos, fehér filmréteget létrehozva, hanem kifejezetten nyugtatja és frissíti azt.

Vízbázisú, ultrakönnyű ápoló és egyben fényvédő hidratáló formula ázsiai gázlóval (Centella) és hialuronsavval, melyek a bőrbe szívódva fejtik ki hatásukat. Tökéletes védelmet biztosít a gyulladást és bőröregedést okozó UVA és UVB ellen. 

A Centella megnyugtatja a bőrt és növeli a rugalmasságát az új kollagén képződést serkentve. A hialuronsav megköti a nedvességet a bőrben, így hidratálva és csökkentve a ráncokat. 

Használat:

A reggeli bőrápolási rutin utolsó lépéseként oszlass el egy keveset az egész arcbőrödön. Smink alá is tökéletes!

 

PURITO Centella Green Level Unscented Sun SPF50 PA++++ magas fényvédelmet biztosító kémiai fényvédő, illatmentes változatban.

Széles sprektumú, UVA és UVB sugárzás elleni hatásos védelemet biztosít, illóolaj mentes. 

Selymes, könnyed állagú, nem hagy ragacsos érzetet és fehér réteget a bőrön.

Használat:

Az arcápolási rutin utolsó lépéseként oszlass el egy keveset az arcbőrödön.

 

A COSRX ALOE SOOTHING SUN CREAM SPF50+ PA+++ egy könnyen eldolgozható kémiai fényvédő krém hatékony védelemmel az UVA és UVB sugarek ellen.

Ajánlott pattanásokra hajlamos és száraz bőrre is, hiszen aloe vera tartalma hatékonyan hidratálja a bőrt, és csökkenti a gyulladásokat.  

Használata:

Használd minden reggel a bőrápolási rutin utolsó lépéseként.

  

Tartalomhoz tartozó címkék: #anti-aging #bőrápolás #bőrápolás 20_ 30_ 40_ 50 évesen #bőrápolási rutin #bőrfiatalítás #bőröregedés #bőröregedés ellen #dehidratált bőr #érzékeny bőr #hidratáló #irritált bőr #összetevők #pattanások ellen #pigmentfoltok #ráncok #rosacea

Termék hozzáadva összehasonlításhoz